MENIU

Sfaturi de care trebuie să ții cont în timpul unei diete. Iată ce spun nutriționiștii!

Slabirea, un pericol

Medicii nutriţioniști sunt de părere că slăbirea corectă, fără a te îmbolnăvi, constă într-o serie de analize și nu numai.

Cele mai importante analize înainte de a ține o dietă sunt analizele complete de sânge. Dacă vei urma o dietă hipocalorică este obligatoriu să efectuezi analizele: hemoleucograma, testele de coagulare, biochimia sângelui. De asemenea, este necesar și sumarul de urină.

Este esențial să consumi proteine la fiecare masă, însă porțiile de mâncare să fie mici. Evident, trebuie să bei cât mai multe lichide pentru ca metabolismul să funcționeze în parametrii normali. Activitatea fizică are și ea un rol important. Dacă nu ai un obicei de a merge la sala, atunci mergi pe jos cât poți de mult.

Conform sfatulmedicului.ro, trebuie să acorzi atenție sporită și somnului, deoarece organismul are nevoie de somn pentru a-și putea reface energia fizică și psihică.

Nutriționiștii consideră că nu trebuie să sari peste masa de seară. Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră pentru siluetă se regăsesc: somonul, carnea slabă de pui și de curcan, fileurile de pește, nucile, orezul brun, cerealele integrale. Totodată, cel mai bine este să cinezi cu cel puțin două ore înainte de a te culca.

Mai multe articole despre:
dietă nutriţionist cum să slăbești corect