MENIU

Sfatul medicului. Ce să eviți de Paște

PAȘTE 2015. Numărul accidentelor casnice ,,de sezon”, aproape se dublează şi, pe o statistică parţială, depăşeşte cu uşurinţă şi cincizeci de cazuri.

PAȘTE 2015. Pe fondul neatenţiei la efectuarea activităţilor gospodăreşti, fracturile, arsurile, plăgileşi intoxicaţiile cu produse de curăţenie sunt cele ce doboară gospodinele în timpul curăţeniei de Paste. Paciente cu vârste între 18 şi 80 de ani se prezintă în fiecare zi la medic pentru a benedicia de evaluare clinică, imagistică şi biologică şi terapie de urgenţă. Cele mai multe au refuzat internarea, preferând să se întoarcă la treburile casnice, relatează medicul de urgențe Tudor Ciuhodaru.

PAȘTE 2015. Recomanadăm prudenţă şi atenţie, în special persoanelor vârstnice dar nu numai, atunci când aleg să se urce pe scaune sau mese, fie pentru a şterge praful sau a curăţa ferestrele, pentru că se pot cu uşurinţă dezechilibra şi traumatize. Totdodata evitarea expuneri la alergeni, în special când pacientele se ştiu cu diverse forme de alergie. Utilizaţi echipament de protecţie, mânuşi si mască, în timp ce utilizaţi substante iritante sau toxice pe cale inhalatorie sau cutanată şi asiguraţi ventilaţia corespunzătoare în spaţiile închise până la dipariţia oricărui factor de toxicitate. Depozitaţi în spaţii speciale, la care nu au accesul copii, toxicele casnice precum clor, detartrant, diluant, detergent., pentru îngestia accidentală, prin confuzie de sticle, duce la forme severe de intoxicaţii.
Mai multe articole despre:
accidente paste 2015