MENIU

Sfârşit tragic pentru o femeie supraponderală din Arad. Motivul pentru care nu i s-au făcut analize

O femeie supraponderală a sfârşit tragic într-un spital din România. 

O femeie supraponderală din Arad a fost plimbată între secţiile spitalului fără a i se pune un diagnostic corect. Motivul: tomograful nu ar fi susţinut greutatea acesteia.

Florica Hosu, în vârstă de 70 de ani, a fost transportată de la domiciliul din Arad la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în urma unui apel telefonic al familiei la 112, scrie aradon.ro.

Femeia nu putea respira şi avea momente de incoerenţă în vorbire. La aproximativ şase ore după ce a ajuns la UPU a fost transferată la Spitalului TBC din Grădişte de unde a fost transferată din nou la Urgenţe. Medicii de la UPU au trimis-o din nou la Secţia Pneumologie. De aici, femeia a fost transferată direct la Anestezie-Terapie Intensivă. Potrivit fiului său, când a ajuns la ATI, Florica Hosu era "aproape în comă", fiind intubată rapid.

Familia femeii îi acuză pe medici de nepăsare şi incompetenţă. Aceştia spun că după ce pacienta a ajuns la ATI, au fost informaţi că pentru a pune un diagnostic se impune efectuarea unui computer tomograf, dar această investigaţie nu se poate face la Spitalul Judeţean Arad pentru că tomograful nu susţine greutatea.

"A doua zi de la internarea pe Secția ATI, am vorbit cu doamna doctor Maxim care a spus că, pentru a da un diagnostic corect, trebuie făcut un computer tomograf. Dar a mai spus că la Arad nu poate fi făcut deoarece computerul tomograf nu poate duce mai mult de 110 kilograme. Nu știam atunci cât de gravă e starea mamei", a povestit Călin Hosu, fiul acesteia.

După acest episod, familia a încercat să găsească un computer tomograf în ţară. După o discuţie cu managerul instituţiei au descoperit însă că investigaţia s-ar fi putut face chiar la spitalul din Arad. "Am rămas fără cuvinte… Doamna director mă întreabă: «de ce vreţi să mergeţi la Timişoara?». Zic: «Pentru că de la ATI mi s-a spus că nu se poate face computer tomograf la Arad». «Dar cei de la ATI nu cunosc că noi avem posibilitatea asta, de a face computer tomgraf pentru pacienţi de până la 200 de kilograme?»", a povestit fiul femeii.

La cinci săptămâni de la internare, investigaţia s-a făcut la Spitalul Judeţean Arad.