MENIU

Sfântul Pantelimon: Mii de credincioşi la racla cu moaştele Sfântului Pantelimon din Capitală

Biserica Sfantul Pantelimon

Mii de credincioşi s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Pantelimon, de la biserica situată în zona Foişorului de Foc din Capitală, acesta fiind considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, potrivit Mediafax.

Moaştele Sfântului Pantelimon au fost scoase sâmbătă seara din Biserica Sfântul Pantelimon "Foişorul de Foc", fiind aşezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în faţa lăcaşului de cult.

Racla cu moaştele Sfântului Pantelimon au fost purtate apoi în procesiune în jurul bisericii, după slujba Vecerniei, oficiată de un sobor de preoţi. Procesiunea a fost deschisă de persoane care purtau torţe în mâini, urmate de toacă, de steagurile bisericii, de racla cu moaşte şi de o icoană mare cu Sfântul Pantelimon. În timpul procesiunii, credincioşii au avut în mâini lumânări aprinse şi au cântat imnuri închinate Sfântului Pantelimon.

Duminică, racla cu moaştele Sfântului Pantelimon, tămăduitorul de suferinţe, va rămâne în curtea bisericii până când se va închina ultimul pelerin.