MENIU

Seulul mută școlile în online, în încercarea guvernului sud-coreean de a evita închiderea economiei

Seulul închide școlile, în încercarea guvernului sud-coreean de a evita închiderea economiei

Școlile din capitala Seul și zonele din jur trec, de marți, în sistem online, ca măsură de combatere a epidemiei. Dată ca exemplu pentru modul în care a gestionat primul val al pademiei, Coreea de Sud se confruntă acum cu o creștere alarmantă a infectărilor față de ritmul raportat în primăvară-vară.

Decizia privind închiderea școlilor, care va fi valabilă până la finalul anului,  a fost luată în contextul în care restricțiile impuse până acum nu au dus la scăderea noilor infectări la nivelul la care se așteptau autoritățile. 

Premierul Chung Sye-kyun a anunțat că se ia în calcul inclusiv închiderea economiei, dacă experții în sănătate și administrațiile locale vor solicita acest lucru. Această fază de lockdown prevede că numai lucrătorii esenţiali vor putea merge la muncă, iar adunările vor fi limitate la cel mult zece persoane.
”Guvernul nu va ezita să ia această decizie de a se trece la faza a treia dacă va fi considerată necesară, pentru că trebuie ţinut cont de opiniile miniştrilor implicaţi, ale administraţiilor locale şi experţilor”, a declarat șeful guvernului. 

Autoritățile au declanşat un amplu efort de depistare a contacţilor, cu ajutorul a sute de militari, poliţişti şi oficiali.

Autoritățile sanitare au atras atenția că recentul val de infectări a fost provocat mai ales de reuniunile de familie şi între prieteni, ceea ce limitează eficienţa regulilor de distanţare socială, notează Agerpres. 

Luni, agenţia națională de prevenire şi control al bolilor a  confirmat 718 cazuri noi de infectare cu coronavirus, din care 682 cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri noi sunt la Seul, în oraşul-port din apropiere, Incheon, şi în provincia Gyeonggi, care are peste 25 milioane de locuitori. Bilanțul total din țară a ajuns la 43.484 de contaminări și 587 de decese.

,