MENIU

Serviciile secrete germane au spionat-o pe Hillary Clinton

Serviciile secrete germane au spionat-o pe Hillary Clinton

Serviciile secrete germane au spionat cel puţin o conversaţie telefonică a fostului secretar de Stat american Hillary Clinton, dezvăluie mai multe publicaţii germane.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung (SZ) şi posturile publice regionale de radioteleviziune NDR şi WDR se bazează pe documente furnizate Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) de către un spion provenind din rândul Agenţiei germane de informaţii (BND). SZ şi NDR s-au specializat în ultimele luni în dezvăluiri despre spionajul în curs între marile puteri, scrie mediafax.ro.

Însă ele nu au precizat, vineri, când a avut loc conversaţia care ar fi fost ascultată, dar cazul ar fi fost evocat de către John Kerry, succesorul lui Clinton, cu ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier.

Cele trei instituţii media citează o sursă anonimă din cadrul Guvernului german, potrivit căreia conversaţia lui Clinton ar fi fost interceptată din greşeală în timp ce secretarul de Stat se afla într-un avion aparţinând Guvernului american.