MENIU

Serbia: Medicii acuză că măsurile de relaxare luate de guvern au dus la pierderea controlului asupra situației epidemiologice

medicii din Serbia contestă măsurile de relaxare luate de guvern

350 de medici au semnat o scrisoare deschisă în care acuză guvernul condus de Alekandar Vucic că a relaxat prea devreme măsurile restrictive, necesare pentru combaterea transmiterii Sars-Cov-2. Acest lucru a dus la ”pierderea controlului asupra situației epidemiologice”, scriu aceștia. Medicii mai spun și că guvernul publică date false și încearcă să îi intimideze.

”Ne adresăm opiniei publice deoarece nu vedem altă cale de ieşire din catastrofa sanitară în care se află ţara noastră”, transmit medicii. Aceștia susțin că, din cauza măsurilor de relaxare decise de guvern, s-a ajuns la ”pierderea controlului asupra situaţiei epidemiologice.”

Cei 350 de medici mai acuză guvernul că publică date false și că îi intimidează, chiar amenință, pe cei care critică deciziile administrației. ”Toate acestea au zguduit profund sistemul de sănătate şi au subminat încrederea cetăţenilor în angajaţii din domeniu”, reclamă semnatarii scrisorii.

Serbia a impus izolarea strictă în martie. Măsurile de relaxare au fost decise la începutul lunii mai, fiind permisă organizarea evenimentelor mari, precum meciurile de fotbal. În contextul alegerilor parlamentare din iunie, partidul condus de premier a organizat, de asemenea, evenimente de campanie, lucru criticat de medici și de o parte din populație, care a contestat în stradă măsurile luate de guvern.

De la începutul epidemiei, în Serbia s-au înregistrat 21.253 de cazuri de Covid-19 și 482 de decese. Apelul medicilor vine însă în contextul în care, în ultimele săptămâni, s-a observant o creștere accelerată a noilor infectări, notează hotnews.ro


Mai multe articole despre:
serbia covid-19 masuri de relaxare alekandar vucic