MENIU

Senatul SUA se întrunește la Casa Albă pentru a discuta problema Coreei de Nord

Miercuri, la Casa Albă, întregul Senat american se va întruni într-o ședință extraordinară în care va dezbate problema Coreei de Nord. La inițiativa lui Donald Trump, oficialii americani vor pune în balanță o nouă strategie de abordare a situației din peninsulă. 

În cadrul ședinței, cei 100 de senatori vor purta discuții cu directorul Agenției Naționale de Informații, Dan Coats; secretarul de stat, Rex Tillerson; secretarul Apărării, Jim Mattis și președintele Comitetului Șefilor de Stat Major, generalul Joseph Dunford, anunță purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

În timp ce înalții oficiali ai administrației se deplasează în mod obișnuit pe dealul Capitoliului pentru a adresa membrilor Congresului chestiuni legate de politica externă, este neobișnuit ca întregul Senat să meargă la Casa Albă și ca toți cei patru oficiali să fie implicați, relatează Reuters.

Această sugestie a venit din partea președintelui american, Donald Trump, după ce, inițial, se hotărâse ca ședința să fie ținută într-o încăpere securizată de la Capitol.

Briefing-ul va anațiza posibilitatea unor noi sancțiuni impuse Coreei de Nord, după ce Donald Trump a purtat discuții telefonice cu liderii Chinei și Japoniei, arătându-și îngrijorarea cu privire la testele cu rachete balistice puse la cale de guvernul de la Phenian.