MENIU

Senatul nu a avut cvorum pentru a-l schimba pe Ion Ganea din funcția de secretar al Biroului Permanent

Senatul nu a avut cvorum pentru a-l schimba pe Ion Ganea din funcția de secretar al Biroului Permanent

Şedinţa plenului Senatului în care urma să se constate încetarea de drept a statutului de membru al Biroului Permanent şi secretar al Senatului al lui Ion Ganea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, nu a mai avut loc, astăzi, din lipsă de cvorum. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Camerei superioare a parlamentului, Robert Cazanciuc. 

"Din păcate, dintr-o prezenţă necesară de 68 de senatori, până în acest moment sunt înregistrate 62 de prezenţe. În aceste condiţii, nu-mi rămâne decât să constat că nu avem cvorum şi că această şedinţă nu poate fi legal constituită", a declarat preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Plenul Senatului urma să constate încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului al lui Ion Ganea "având în vedere şedinţa Comitetului liderilor din data de 2 noiembrie 2020, în care liderul Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, domnul Radu Oprea, a anunţat retragerea sprijinului politic al Partidului Social Democrat a domnului senator Ganea Ion, conform Hotărârii Consiliului Politic Naţional nr. 412 din data de 29 octombrie 2020, înregistrată la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat din Senat cu nr.XV/293 din data de 2 noiembrie 2020", mai arată sursa citată. 

Mai multe articole despre:
ion ganea senat