MENIU

Semnul de avertizare pentru DEMENȚĂ care apare de la vârsta de 40 de ani 

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au spus că descoperirile lor sunt „importante”. Ele ar putea ajuta la identificarea pacienților în „cele mai incipiente stadii” de demență, a susținut echipa.

Cercetătorii spun că visele rele devin comune în ani – și, potențial, chiar decenii – înainte ca pierderea memoriei să apară.

Demența afectează aproximativ 850.000 de oameni în Marea Britanie și 6 milioane în SUA

Dr. Abidemi Otaiku, cercetător principal, a spus: „Foarte puțini indicatori de risc pentru demență pot fi identificați încă de la vârsta mijlocie. Deși trebuie făcute mai multe lucrări pentru a confirma aceste legături, credem că visele rele ar putea fi o modalitate utilă de a identifica persoanele cu risc ridicat. Iar acest lucru ar putea permite medicilor să adopte „strategii pentru a încetini debutul bolii.”

Un stil de viață sănătos cu o alimentație corectă și exerciții fizice regulate sunt doar doi factori înțeleși pentru a reduce riscul de apariție a acestei patologii. Deși incurabilă, identificarea precoce a demenței poate ajuta la încetinirea progresiei devastatoare a bolii.

Vezi care sunt semnele timpurii ale demenței pe realitateamedicala.net

Mai multe articole despre:
dementa cosmar semne dementa