MENIU

Semnificaţia sărbătorii Sfântului Patrick şi tradiţii irlandeze

Tradiţiile irlandeze au fost subiectul principal al emisiunii Ambasador România, moderată de Alexandru Cumpănaşu. Ambasadorul Irlandei la Bucureşti a vorbit şi despre relaţia dintre România şi ţara sa, dar şi ce presupune legătura cu Uniunea Europeană.

Invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii Ambasador România a fost Derek Feely, trimisul special al Irlandei în România. Acesta a povestit pe larg care este semnificaţia sărbătorii Sfântului Patrick.


Cum sarbatoresc irlandezii?

După cum am spus, semnificația Sfântului Patrick este că a adus creştinismul în Irlanda, dar ceea ce probabil mulți oameni nu ştiu este faptul că Sfântul Patrick nu este născut în Irlanda. Nu se ştie exact unde a fost născut, ori în Anglia, Ţara Galilor sau Scoția, vecinii noştri. Credeți sau nu, a fost, de fapt, răpit şi adus în Irlanda ca sclav. Ulterior, a evadat, dar s-a întors în Irlanda, aducând creştinismul.
Sunt câteva mituri legate de Irlanda şi de Sfântul Patrick, precum şi de parada de Sfântul Patrick. Da, iubim să sărbătorim acest eveniment. Iar această sărbătoare, în vremurile moderne, a devenit de la “ziua Sfântului Patrick” la “zilele Sfântului Patrick”, pentru că s-a extins pe mai multe zile.

Irlanda a aderat la Uniunea Europeană în 1973, şi a evoluat printr-o creştere economică puternică, fiind una dintre poveştile de succes ale Uniunii.

Care este perspectiva poporului şi a liderilor irlandezi, este important să ştim, sunteţi un membru vechi al Uniunii Europene, comparativ cu România care este o nouă ţară membră a UE, iar vocea ţării dumneavoastră ca şi a Olandei, contează mult în Uniunea Europeană? cum vedeti asta? vedeti Ue destramandu-se?

Au fost puse în pericol anumite aspecte privitoare la UE, cum ar fi zona comuna de călători pe care cu toţii o iubim şi avem beneficii însemnate de pe urma ei cum ar fi zona comună de călătorii pe care cu toţii o iubim şi avem beneficii insemnate de pe urma ei. Dacă mă gândesc la viitor cred că Uniunea Europeană va continua să crească pentru că aşa trebuie să fie.