MENIU

Ursula von der Leyen nu a căzut în plasa taberei Cîțu: Semnarea PNRR va avea loc după Congresul PNL. Când va avea loc vizita președintelui PE la București

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen / Foto: Profimedia

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni la Bucureşti, pe 27 septembrie, pentru semnarea Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 29,2 miliarde euro.

”Pot confirma că finalizăm evaluarea Planului de Redresare depus de România si că vom încheia în următoarele câteva zile.

Preşedintele Comisiei Europene va vizita Bucureştiul în 27 septembrie, astfel că vom oferi mai multe detalii chiar înainte de această dată.

Ne aşteptăm ca analiza planului să fie finalizată până atunci”, a declarat, astăzi, Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei, potrivit HotNews.ro.

Potrivit unor surse Realitatea Plus, premierul Florin Cîțu ar fi încearcat să o "mituiască" pe șefa Comisie Europene să vina la București pentru a semna PNRR pe 24 septembrie.

Data aleasă nu era deloc întâmplătoare, în condițiile în care pe 25 septembrie este congresul la care urmează să se aleagă noul președinte și noua conducere a PNL.

Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, presiunile ca șefa CE să vină în România cu o zi înaintea congresului au fost făcute de tabăra Cîțu din PNL.

Surse din Ministerul Fondurilor Europene au declarat, pentru Europa Liberă, că aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi finalizată până la finalul acestei luni.

După ce vor fi parcurși toți pasșii procedurli, în România ar urma să ajungă o primă tranșă de 1,82 miliarde de euro. În total, țara noastră ar urma să primească un total de 29 de miliarde de euro pentru reformarea unor domenii importante.




Mai multe articole despre:
pnrr bani europeni ursula von der leyen