MENIU

Semnal de alarmă al medicilor legat de tinerii NEVACCINAȚI, infectați cu COVID: "Ne confruntăm cu situaţii în care plămânii sunt afectaţi în proporţie de 100%"

Secție de Anestezie și Terapie Intensivă SCJU Arad / Facebook SCJU

Medicii de la un spital din Arad atrag atenţia că, în ultimele trei săptămâni, au remarcat leziuni pulmonare grave la pacienţii tineri infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital. Mai mult decât atât, cadrele medicale spun că aceștia au necesitat de urgenţă Terapie intensivă.

"Avem pacienţi internaţi în terapie intensivă COVID-19, nevaccinaţi şi cu afectare pulmonară semnificativă care - după ce testele COVID-19 devin negative - ajung pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situaţii în care plămânii sunt afectaţi în proporţie de 100%, iar viaţa pacientului nu mai poate fi salvată. Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni şi a dezvoltat o astfel de complicaţie, pe respiraţie spontană, necesitând imediat ventilaţie şi intubaţie mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câştigată", afirmă dr. Cristian Nicolescu, medic şef Secţie Anestezie şi Terapie Intensivă I, într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad. 
 
Potrivit acestuia, întreaga echipă medicală a secției depune eforturi susținute și face "tot ce este omenește posibil", însă oamenii sunt rugați să fie "aliații" medicilor în lupta cu acest virus nemilos
 
"Apelați la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viața!”, a mai spus medicul Cristian Nicolescu.