MENIU

Selgros, Mega Image şi Tymbark vor contesta în instanţă amenzile Consiliului Concurenţei

Selgros Cash&Carry respinge acuzaţiile Consiliului Concurenţei, care a amendat compania cu 6,6 milioane euro într-o investigaţie în urma căreia a mai sancţionat 24 de companii, şi arată că aşteaptă motivarea deciziei pentru începe acţiunea în instanţă, la fel şi producătorul de răcoritoare Tymbark.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 154 milioane lei (circa 35 milioane euro) retailerii Metro, Real, Selgros şi Mega Image şi 21 de furnizori ai acestora, în cadrul investigaţiei având ca obiect înţelegeri pentru fixarea preţurilor în perioada 2005-2009. În urma investigaţiei, a fost sancţionată încălcarea legii concurenţei atât pentru stabilirea preţurilor de revânzare (de raft), cât şi pentru comportamentul companiilor în cadrul promoţiilor.

"Selgros Cash & Carry SRL a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a companiei noastre împreună cu alte companii de pe piaţa de retail din România. Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică, deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realităţilor economice. Menţionăm ca Selgros Cash & Carry SRL a pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei şi o expertiză din care rezultă neîndoielnic că în situaţiile investigate clienţii Selgros au beneficiat de preţuri mai mici decât preţurile de piaţă", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de marketing al companiei, Daniela Sima.

Ea a adăugat că Selgros aşteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenţei pentru a putea lua măsurile juridice ce se impun împotriva acesteia.

Mai multe articole despre:
amenzi Consiliul Concurenţei mega image Selgros