MENIU

Şeful taximetriştilor de la COTAR, judecat pentru fraudă de sute de mii de euro

Centrul Capitalei, blocat de proteste: 5.000 de taximetrişti, aşteptaţi în Piaţa Victoriei

Vasile Ștefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi (COTAR) va fi judecat pentru fraudă cu fonduri europene. Ştefănescu, unul dintre liderii protestului taximetriştilor faţă de companiile de car sharing, pe care le acuză de evaziune fiscală, este el însuşi judecat pentru că ar fi deturnat peste 350.000 de euro. 

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti a fost dată vineri, 12 aprilie și este definitivă.

Ministerul Fondurilor Europene este parte civilă pentru recuperarea sumei de aproximativ 360 de mii de euro care reprezintă prejudiciul creat de Vasile Ștefănescu și alte două persoane inculpate de procurorii anticorupție.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Vasile Ștefănescu că a folosit în scop personal banii cu care trebuia să le găsească oportunităţi de angajare șomerilor și tinerilor fără posibilități. Procurorii pomenesc, în rechizitoriu, de achiziții de tricouri, cărți de vizită, fursecuri sau plata unor mese de protocol.

Faptele pentru care Ştefănescu e trimis în judecată s-au petrecut în perioada în care acesta făcea parte din Uniunea Națională a Industriașilor din România – UGIR 1903.

Instituție a câștigat un proiect finanțat cu 3,6 milioane de euro prin programul de dezvoltare a resurselor umane (POSDRU), cu scopul de a oferi sprijin la angajare șomerilor și tinerilor fără posibilităț.

În conturile UGIR 1903 au ajuns 360 de mii de euro, suma ce reprezenta prefinanțarea proiectului, iar aceşti bani sunt cei care au fost cheltuiţi în alte scopuri, potrivit procuroilor .

Miercuri, taximetriştii vor avea un nou miting de protest, în încercarea de a bloca inițiativa legislativă privind activitățile de transport alternativ cu un vehicul cu șofer ”VTS” (de genul Uber sau Bolt), avertizând că acest lucru va legifera, practic, “un furt de 4 ani”.

Mai multe articole despre:
Bolt uber carsharing