MENIU

Şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, reţinut 24 de ore în dosarul privind fapte de corupţie

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, Cristian Macsim, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie într-un dosar în care luni dimineaţă au fost făcute mai multe percheziţii la poliţişti din judeţul Suceava.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX că şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizare a infractorului.

În acelaşi dosar a fost pus sub control judiciar agentul de poliţie Constantin Chichiriţă, din Frătăuţii Noi, care este cercetat pentru cercetare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals, pentru ticluirea de probe într-un dosar penal pe care îl avea în cercetare.

Controlul judiciar în acest caz a fost dispus pentru 60 de zile şi prevede, între altele, ca poliţistul să nu îndeplinească activitatea sa de poliţist judiciar, şi nici să intre în contact cu celelalte persoane implicate în caz.

În acest dosar urmează să fie audiaţi încă doi suspecţi, a precizat sursa citată.

Procurorii DNA Suceava au făcut, luni, percheziţii la şeful Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, Cristian Macsim, şi la cinci agenţi de poliţie, suspectaţi de abuz în serviciu, cercetare abuzivă şi favorizarea infractorului, fapte care ar fi fost comise în perioada 2013-2014.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au avut loc în localităţile Suceava, Rădăuţi, Vicovu de Jos, Voitinel şi Frătăuţii Noi.

La finalul percheziţiilor, comisarul Cristian Macsim a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Suceava, unde a fost audiat.

Mai multe articole despre:
DNA procurori reţinut cristian macsim