MENIU

Șeful secției de Boli Infecțioase din Sibiu cere ajutorul populației pentru cumpărarea unui container Covid

Șeful secției de Boli Infecțioase din Sibiu cere ajutorul populației pentru cumpărarea unui container Covid

Victoria Bîrluțiu, medic-șef al secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a făcut joi un apel la populație, pe Facebook, să ajute unitatea medicală să cumpere un container pentru salvarea a 12 paturi destinate pacienților Covid.

Paturile respective se află la subsol. Pentru separarea circuitelor, astfel încât angajații și cei infectați să nu mai intre pe aceeași ușă, în salonul respectiv ar urma să fie mutat personalul. 

Medicul precizează că respectivul container va fi amplasat lângă clădirea secţiei.

”Mesajele voastre, de încurajare şi sprijin, m-au determinat să deschid aceste conturi pentru menţinerea capacităţii integrale de funcţionare a secţiei Infecţioase Sibiu. Sunt deschise pe numele Victoria Bîrluţiu la Banca Transilvania IBAN în LEI RO05BTRLRONCRT0V34526203 respectiv in EUR RO17BTRLEURCRT0V34526202 sau in USD RO57BTRLUSDCRT0V34526202. 
Vă mulţumesc pentru marea omenie de care daţi dovadă!”, a scris Bîrluțiu, joi

Apelul vine după ce, pe 30 noiembrie, medicul a explicat situația în care se află secția de Boli Infecțioase, 
”Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secția Boli Infecțioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienți, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeași capacitate de spitalizare. Oare mă puteți ajuta?”, a scris atunci Bîrluțiu, pe Facebook.