MENIU

Șeful Blue Air: Cred că vom avea azi o soluție de deblocare a conturilor. Opiniile personale ale unor oficiali ne-au făcut rău

Blue Air / Foto: Inquam Photos

Cristian Rada, directorul general și principalul acționar Blue Air a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că s-ar fi găsit o soluție pentru deblocarea conturilor companiei, care au putea fi anunțată chiar în cursul zilei de miercuri. Rada a precizat că decizia de a anula toate zborurile din România a fost luată ca urmare a faptul că autoritățile n-ar fi comunicat la timp demersurile pe care le au în vedere. Pe de altă parte, șeful Blue Air n-a putut explica de ce compania a continuat să vândă bilete, în condițiile în care fusese totuși avertizată că sunt probleme legate de neplata unor sume către stat.

"Am identificat o soluție pentru depoprirea conturilor, există o procedură juridica si sper să fie finalizata AZI. (...) Nu o pot explica, înțeleg că reprezentanții Blue Air care au fost la Fondul de Mediu și au identificat această soluție, care va fi făcută public", a declarat Cristian Rada, directorul general și principalul acționar Blue Air, într-o intervenție în direct la Realitatea Plus.

Rada a sugerat că impasul financiar în care s-a ajuns este rezultatul unui cumul de factori, de la perioada pandemiei până la declarații ale unor oficiali ai statului care ar fi subminat încrederea în companie. "Dacă aveam ocazia să ne desfășurăm activitatea netulburați în ultimii 2 ani, nu se ajunge la aceste datorii. În ultima vreme, de când a apărut disputa cu ANPC, lucrul care ne-a făcut cel mai rău au fost opiniile persoanele exprimate public, care au sădit neîncredere în companie, dar și îndemnul de a nu cumpăra bilete."

Directorul Blue Air a afirmat că, pe perioada vacanței de vară, compania n-ar fi anulat niciun zbor fără a respecta prevederile europene, adică să anunțe cu 2 săptămâni înainte și să asigure compensări, dar n-a putut explica foarte clar de ce s-au vândut bilete pentru zboruri care ulterior au fost anulate. "Este evident că din momentul în care am avut conturile poprite, anulările au venit de la sine. DE CE AȚI VÂNDUT ZBORURI DUPĂ CE ERA EVIDENT CĂ SE AJUNGE LA POPRIRE? Situația de la Fondul de Mediu era cunoscută din primăvară, a existat o procedură de mediere. Poprirea a fost emisă pe 1 septembrie și a ajuns pe 6, deci nu a existat o avizare a acestei popriri la nivelul conducerii", a afirmat Cristian Rada.

Reprezentantul Blue Air a mai afirmat că ajutorul de stat de 300 de milioane de lei, primit de compania sa, pe fondul crizei provocate de scăderea drastică a zborurilor, în perioada pandemiei, a fost folosit cât se poate de transparent. "Banii au fost folosiți cu acordul cu Eximbank, prin verificarea tuturor plăților, s-a constatat, că toate au fost făcute exclusiv în interesul activităților operaționale."

Mai multe articole despre:
blue air anrc wizz air ryan air