MENIU

Şeful ANAF şi-a băgat subalternii în silenzio stampa

Şeful ANAF Ionuţ Mişa şi-a băgat subalternii în silenzio stampa. Într-o circulară internă, el le cere să nu corespondeze cu nimeni, fără avizul său personal. 

Şeful ANAF le interzice subordonaţilor lui să mai poarte corespondenţă cu "organele reprezentative ale puterilor statului", inclusiv cu Ministerul Finanţelor, instituţia care coordonează ANAF, potrivit Realitatea TV.

Documentul a fost dezvăluit de către fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu către economica.net.

Ordinul dat de şeful ANAF apare la scurtă vreme după ce Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor şi superiorul lui Ionuţ Mişa, a mers în sediul ANAF şi a criticat dur performanţele slabe ale instituţiei în ce priveşte colectarea veniturilor din taxe şi impozite la buget. 

În plus, ANAF se află in faţa unui nou potenţial scandal. Lanasrea sistemului de completare online a declaraţiei unice 212, căreia între timp i-a fost schimbat şi numele, a fost amânată, fără a se explica exact de ce, cu toate că data lansării fusese anunţată pentru 16 mai. 

De altfel Ionuţ Mişa şi-a pierdut postul de ministru al Finanţelor tocmai în urma haosului fiscal naţional declanşat în ianuarie, odată cu apariţie declaraţiei unice 600, la care guvernul a renunţat în martie. 

sursă foto-document: economica.net

Mai multe articole despre:
ANAF Ionut Misa