MENIU

Șeful ANAF dă detalii despre executarea bunurilor Elenei Udrea. În aceeași situație sunt și alte 40.000 de dosare

Șeful ANAF, Lucian Heiuş, a explicat faptul că executarea bunurilor Elenei Udrea pentru recuperarea prejudiciilor din dosare penale nu este un act singular, fiind voprba de alte 40.000 de dosare de acest tip.

"La Direcţia Generală de Executări Silite Cazuri Speciale, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale avem aproximativ 40.000 de dosare de acest tip în lucru”, a declarat marţi Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, scrie citat de News.ro.

 

De aceste dosare se ocupă circa 130 de angajaţi ai ANAF, a explicat şeful ANAF.

Heiuş a mai anunţat că ANAF organizează o primă licitaţie prin care vrea să vândă şase terenuri din Bucureşti şi două maşini care aparţin Elenei Udrea, bunuri sechestrate în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.

Fiscul vrea astfel să recupereze o parte din prejudiciul stabilit de instanţă în dosarul Gala Bute, respectiv 9,1 milioane lei. De asemenea, s-a instituit sechestru şi pe 50% din acţiunile la Euro Hotel şi pe terenuri din Dosarul Nana, care urmează să fie vândute. Autorităţile evaluează acum acţiunile.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial.

Mai multe articole despre:
anaf elena udrea heius gala bute