MENIU

Şefi de la drumuri DEMIŞI după groaznicul accident din Caraş-Severin.Parapeţii, deterioraţi de 2 ani

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horaţiu Simion, şi Doru Bailescu, şeful Secţiei de Drumuri Orşova, au fost demişi din funcţie în urma accidentului de sâmbătă, 7 octombrie, din zona localităţii Coronini (Caraş-Severin), când o maşină a plonjat în Dunăre, iar patru persoane au fost date dispărute, fiind căutate şi astăzi.

Motivul demiterii celor doi este faptul că în zonă lipseau parapeţii fiind deterioraţi de alte accidente care au avut loc pe acea porţiune de şosea.

“Nu mai era parapet acolo unde au căzut ei, iar responsabilitatea aparţine administratorului drumului. Au mai fost accidente acolo şi probabil că nu au mai pus parapetul la loc”, spune Nicolae Kramer, primarul comunei Sicheviţa, de unde provine familia dispărută în Dunăre.

Demiterea a fost cerută de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. „Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi Secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate cel puţin de indolenţă şi de proastă gestionare a teritoriulului aflat în administrarea acestora. Potrivit raportărilor, Secţia de Drumuri Orşova deţinea parapet pe stoc, care ar fi trebuit înlocuit în acel sector de drum. În urma analizei, am cerut directorului CNAIR să-l demită pe directorului DRDP Timişoara şi pe şeful secţiei de drumuri Orşova”, a spus ministrul Cuc luni în direct la o televiziune de ştiri.

sursa