MENIU

Șefa Comisiei Europene cere liderilor UE să accelereze campania de vaccinare - Situația imunizării la nivelul Uniunii

Ursula von der Leyen

Președintele C.E., Ursula von der Leyen, a declarat joi, la summitul Consiliului European, că țintele de livrare a vaccinurilor anti-Covid au fost depășite, însă a avertizat asupra ritmului lent de imunizare.

”Le-am prezentat liderilor politici situaţia livrării vaccinurilor şi a vaccinării şi estimările până la sfârşitul anului. Am făcut progrese constante. Am depăşit ţintele de livrare a dozelor în al doilea trimestru. Dar trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Potrivit datelor prezentate, numărul dozelor de vaccin anti-Covid distribuite în UE va ajunge, la 27 iunie 2021, la 424 de milioane, iar cel al dozelor administrate, la 346 de milioane. Până la finalul acestei săptămâni, 220 de milioane de persoane, respectiv 60% din populaţia adultă a Uniunii, vor avea făcută cel puțin o doză de vaccin.

În al treilea trimestru al anului, UE ar urma să mai primească 497 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19, iar în al patrulea, 399 de milioane de doze.

Pandemia și vaccinarea sunt subiecte principale ale summitului Consiliului European care are loc la Bruxelles. 

Citește și: ”Klaus Iohannis, despre pandemia de Covid: Avem nevoie să îmbunătăţim managementul crizelor la nivel european”