MENIU

Șef din IGSU, cercetat pentru că ar fi mușamalizat un accident. Ce legături sunt cu tragedia din Colectiv

Șeful adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență este cercetat pentru că și-ar fi pus șoferul să își asume un accident în locul lui. Generalul Cristian Radu este cel despre care presa a relatat, în 2019, că ar fi ascuns timp de 3 ani filmările făcute de pompieri în timpul intervenției la tragicul incendiu de la clubul Colectiv. 

Cristian Radu, prim-adjunctul șefului IGSU, se afla la volanul mașinii de serviciu, în timp ce șoferul său, un plutonier adjutant-șef se afla în dreapta. Potrivit mărturiei acestuia, șeful său băuse în noaptea de dinainte și circula cu 120-140 km/h, pe bulevardul Mihai Bravu din Capitală, potrivit Libertatea.

 

La un moment, dat, a observat un pieton care traversa regulamentar și a tras de volan ca să îl evite, dar a izbit un refugiu al stației de tramvai.

 

Evenimentele, potrivit relatărilor plutonierului, au luat o turnură halucinantă. Șeful său i-a cerut să-și asume rolul de conducător auto și, în plus, să declare că în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale minore, când de fapt cei 2 au ajuns la spital, pentru consultații, iar autoturismul a fost grav avariat. Pentru a susține scenariul, colonelul și șoferul au mutat mașina avariată de pe linia de tramvai, iar apoi aceasta a ajuns în baza de reparații a Ministerului Afacerilor Interne.

Mai multe articole despre:
cristian radu IGSU accident colectiv filmare