MENIU

Şef de divizie Samsung, declaraţie revoltătoare: "Întâi tablete în şcoli, apoi toaletele din curte"

Cristian Cojocaru este, potrivit titulaturii, Head of Telecom Division, în cadrul Samsung Electronics România. Dar nu funcţia este importantă, ci viziunea sa pentru priorităţile şcolilor din mediul rural. Astfel, acesta a declarat în cadrul unei conferinţe că este de preferat să avem prima dată tablete în şcoli, iar abia apoi să fie rezolvată problema toaletelor din curte. Cu alte cuvinte, întâi tehnologizare la sate, iar abia apoi toalete civilizate. Ulterior, Cojocaru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îşi cere scuze pentru afirmaţiile făcute şi menţionează că îşi retrage declaraţia.

Cristian Cojocaru a făcut acesta afirmaţii, în cadrul ZF Digital Summit 2016, scrie Ziarul Financiar. Redăm în continuare, argumentele sale:

"Considerăm că rata de penetrare a smartphone-urilor la sfârşitul acestui an va fi undeva la 55-60%.(.....)În anii următori acest procent va creşte mult mai greu decât a crescut până acum, pentru că nu vorbim doar de înlocuirea smartphone-urilor existente, ci de atragerea de utilizatori noi. Trebuie să abiă acoperire, să înţeleagă utilitatea smartphone-urilor, lucru care o să dureze mult mai mult. Şi în următorii doi ani vom vorbi de creşteri, dar aceste creşteri cred că vor fi mai avansate decât au fost în prezent. Există proiecte de digitalizare în şcoli, însă trebuie să fie accelerate. Pentru a putea dezvolta zona rurală, trebuie să investim în infrastructură. Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli şi pe urmă să rezovlăm problema toaletelor din curte". 

Mai mult, acesta ar mai fi adăugat că dacă aducem toaleta din curte înăuntru, nu vom fi mai deştepţi.

"Zona rurală ne doare pe toţi, la nivel de ţară, şi ca dezvoltare a economiei în ansamblu (…) este alegerea corectă pentru că dacă aducem toaleta din curte înăuntru nu ne facem mai deştepţi", a mai declarat Cojocaru, conform zfcorporate.ro

La aproximativ o oră de la publicarea materilaului pe www.realitatea.net, Cojocaru a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

 “Îmi pare rău pentru exprimarea nefericită de ieri, din cadrul conferinței ZF Digital. Îmi cer scuze și îmi retrag declarația. Cred cu tărie că toți copiii merită condiții decente de viață și de educație. Totodată, cred că tehnologia este un pilon esențial al educației, care va avea un impact pe termen lung asupra dezvoltării societății. Am făcut aceasta afirmație în contextul unei discuții despre evoluția înregistrată în zonele rurale, îmi cer scuze dacă am lezat prin declarația mea pe cineva și as dori sa reafirm ca nu consider mai puțin importante celelalte probleme cu care se confruntă mediul educational.”