MENIU

Sedință solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea la UE. F. Cîțu: Aderarea a adus românilor cele mai mari câștiguri

Florin Cîțu, discurs în plen

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că intrarea României în Uniunea Europeană a fost "benefică" şi "necesară", chiar dacă există şi alte opinii. Liderul PNL a precizat că bunăstarea românilor a crescut semnificativ în ultimii 15 ani, tocmai datorită aderării la Uniunea Europeană. 

"Intrarea în UE este benefică pentru toţi românii, dar, în acelaşi timp, necesară, chiar dacă unii dintre noi au alte opinii. Poate prea des în ultimii ani unii politicieni au folosit sau au promovat negativ aderarea României la UE. Totuşi, este o realitate de necontestat că aderarea la UE a adus bunăstare, libertate, securitate României (...) Cele mai mari câştiguri pentru România şi români sunt cele trei mari libertăţi care nu au existat înainte de aderare: libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor şi a capitalurilor", a subliniat preşedintele Senatului, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la UE, potrivit Agerpres.

El a evidenţiat consensul partidelor politice pentru integrarea ţării în Uniunea Europeană și a afirmat că acest act politic a adus România alături de marile naţiuni cu tradiţie din Europa, ca partener egal.

"Ne-a permis, practic, să ne întoarcem într-un loc în care România a aparţinut dintotdeauna. Europa înseamnă că ne apărăm împreună, creştem împreună şi ne facem planuri de viitor împreună. ", a adăugat el.

Conform preşedintelui Senatului, viitorul României este strâns legat de viitorul construcţiei europene.