MENIU

Ședință DECISIVĂ a coaliției: Ciucă și Ciolacu discută măsurile de AUSTERITATE - Cât se va „strânge cureaua”

Ședință în coaliție

Liderii coaliției de guvernare - Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit, luni dimineață, la Guvern pentru a discuta planul de austeritate. De la ședință lipsește liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Este săptămâna decisivă la Guvern. Miniştrii Cabinetului Ciucă au făcut planul despre cum îşi reduc cheltuielile. Premierul a făcut apel către marii contribuabili să își plătească datoriile și a anunțat măsuri fiscale care vor fi aprobate, cel mai probabil, săptămâna viitoare. A dat însă asigurări că "aceste măsuri nu vor viza în niciun fel afectarea anvelopei salariale, nu vor afecta investițiile și de asemenea nu vor fi introduse taxe și impozite noi".

Am luat decizia ca la nivelul Guvernului, o decizie pe care am discutat-o și în coaliție, să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit.

Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care, la finalul primului trimestru, am constatat că există un deficit în colectare. Aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat.

Sunt elemente pe care le-am discutat cu domnul ministru Câciu, cu șeful ANAF, Heiuș, cu șeful de la marii contribuabili, Mișa, cu șeful de la Vamă – toți acești conducători de instituții trebuie să înțeleagă că este nevoie de o coordonare foarte bună între instituții.

Este o problemă a noastră, a guvernului, pe care o rezolvăm și am vrut ca măsuri de siguranță - să facem în așa fel încât prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare, să nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate”, a dat asigurări premierul.

Proiectul de ordonanță de urgență pentru reducerea cheltuielilor ar urma să fie aprobat în prima ședință de guvern.

Mai multe articole despre:
sedinta coalitie austeritate