MENIU

Ședință de URGENȚĂ la Prefectura Capitalei pe tema NOILOR reguli de acces în magazine

Alin Stoica, prefect Capitală / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei va purta discuții, astăzi, cu marii retaileri și alți reprezentanți ai HoReCa, pe tema programului magazinelor. Alin Stoica cere analize asupra comportamentului clienților după ce s-a aplicat măsura închiderii mai devreme a centrelor comerciale, relatează Realitatea PLUS. 

Zilele trecute, Alin Stoica a cerut o analiză de comportament după aplicarea măsurii privind închidera magazinelor la ora 18:00. Spunea atunci prefectul că a primit mai multe plângeri ca urmare a intrării în vigoare controversatei măsuri, și asta deoarece oamenii s-au plâns că aceasta a produs aglomerație.

Într-o intervenție la un post TV, Alin Stoica a vorbit despre propunerea pe care o va introduce în ședința de astăzi cu reprezentanții retailerilor privind regulile de acces în magazin. Vorbim despre adaptarea numărului de cărucioare/coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Alin Stoica a precizat că o astfel de regulă se aplică deja în alte locuri.

Cu alte cuvinte, în magazin vor fi maximum atâția clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, restul vor intra pe măsură ce clienții dinăuntru vor termina cumpărăturile. În tot acest timp, clienții care așteptă afară vor trebui să respectedistanțarea de 2 metri până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior. „Evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”, a adăugat Stoica.

Prefectul a precizat, în schimb, că, momentan, nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor. „Sigur, dacă Guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a mai spus el. Prefectul susține că restricțiile trebuie să vizeze limitarea duratei de interacțiune între oameni și limitarea numărului de interacțiuni între oameni în grupuri eterogene, iar măsurile actuale răspund acestor cerințe.