MENIU

Ședință de urgență la Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu recomandă elevilor care prezintă simptome să nu se prezinte la școală

Cum va începe școala de luni

A fost ședință de urgență, joi, la Ministerul Educației pentru începerea școlilor. Potrivit ordinului ministrului Educației, toți copiii vor fi obligați să poarte măști de protecție, triajul epidemiologic îl vor face profesorii, încăperile vor fi aerisite cel puțin 30 de minute, iar ușile claselor vor fi lăsate deschise în timpul cursurilor. De asemenea, în document se precizează ce categorii de copii pot învăța online cu aviz de la medic.

Ministrul Educatiei a precizat joi, 4 februarie, ca adeverințele medicale eliberate pe primul semestru rămân valabile.

„Nu trimiteți părinții copiilor pentru alte adeverințe. Adeverințele eliberate pe primul semestru rămân valabile. Se vor lua în considerare adeverințele în format electronic", a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Pe baza propunerilor primite o să introducem un articol conform căruia adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic, cred că este un lucru important. Am anunțat deja de ieri că adeverințele medicale eliberate cu privire la vulnerabilitățile elevilor care împiedică venirea la școală vor fi luate în calcul, cele eliberate pe primul semestru", a declarat ministrul Educației.

Acesta a declarat ca ar putea fi făcute teste antigen în școală.

„Dacă elevul prezintă simptome recomandarea să fie de a nu se prezenta în colectivitate. Este bine să precizăm că în situația în care prezintă simptome și nu se prezintă la școală, atunci absențele sunt motivate", a spus Sorin Cîmpeanu.

Școala va începe cu reguli noi pentru elevi și profesori. La această oră, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, centralizează situația pe județe pentru a vedea câți copii vor putea participa fizic la cursuri și câți vor învăța online din cauza pandemiei.

Regulile din școli au fost stabilite: mască obligatorie pentru toți elevii, triaj observațional făcut de profesori, uși și porți menținute deschise, aerisirea claselor minimum 30 de minute înainte de sosirea elevilor și în pauze minimum 10 minute, pauze stabilite în mod eșalonat, se permite doar jocurile sportive care permit distanțarea fizică.

Mai multe articole despre:
ministerul educatiei