MENIU

Iohannis: De Crăciun nu se impun restricții noi, dar vă rog să vă feriți. Pe 27 decembrie începe vaccinarea

Ședință de urgență la Cotroceni. Iohannis, întâlnire cu premierul Cîțu, Vlad Voiculescu și Arafat

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la precauție în perioada Sărbătorilor de iarnă. 

„Pandemia, din păcate, e cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate. Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu-i de joacă. Nu vom introduce restricții noi de Sărbători, dar restricții în vigoare acum rămân toate în vigoare. Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformați dacă nu doriți să ajungeți de sărbători la spital,” a afirmat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a dat detalii și despre campania de vaccinare anti-COVID: "Campania de vaccinare începe în România și în toată UE exact pe data de 27 decembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă, dar deja după Crăciun încep să vină primele tranșe de vaccin.  Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene."

Anunțul a venit la finalul ședinței de urgență de la Palatul Cotroceni, privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat  prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, informează Administrația Prezidențială.

 

 

Mai multe articole despre: