MENIU

Ședință de urgență între Klaus Iohannis și liderii coaliției de guvernare: PLANUL președintelui - Prioritățile Guvernului Cîțu

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, la ora 17.00, cu liderii coaliției de guvernare. Aceasta este prima discuție pe care președintele o are cu guvernanții după formarea Cabinetului Cîțu. 

La întâlnire vor participa liderii coaliției: Ludovic Orban - președintele PNL, Dacian Cioloș - președintele PLUS, Dan Barna - președintele USR, Kelemen Honor - președintele UDMR.

Discuțiile se vor axa, potrivit unor surse, pe planurile cu întâietate pe care le are Guvernul pentru perioada următoare.

Bugetul de stat este una dintre prioritățile noului Guvern. Premierul Florin Cîţu a declarat zilele trecute că bugetul de stat pe 2021 va fi construit pe un deficit bugetar ”în jur de 7% din PIB”, ceea ce, în opinia sa, nu va pune frână economiei României.

”Trebuie să clarificăm, pentru bugetul de anul viitor, ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Trebuie să vă spun că pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis