MENIU

Ședință cu scântei la Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. Surse: Florin Cîțu va merge la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis

Schimbare majoră după ședință crucială pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, condusă chiar de președintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor Realitatea Plus, premierul Florin Cîțu va merge personal la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni. La discuțiile de la Palatul Cotroceni au mai fost prezenți vicepremierul Dan Barna și miniștrii de resort Cristian Ghinea și Tanczos Barna. Întâlnirea a fost convocată în contextul în care planul trebuie îmbunătățit pentru a fi acceptat de Comisia Europeană.

Oficialii români au căutat luni soluții pentru a nu pierde 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. 
 
Planul trebuia depus până la finalul lunii aprilie, dar Comisia Europeană a cerut modificarea lui. Proiectele criticate vizează sistemele de conectare la gaze pentru sute de localități, sistemele de irigații sau cele de infrastructură. 
 
Surse Realitatea Plus au declarat că premierul Florin Cîțu ar putea merge la Bruxelles pentru a negocia direct cu oficialii europeni. 
 
România ar putea întârzia astfel depunerea proiectului cu câteva săptămâni. 
 
Din opoziție, social-democrații susțin că respingerea documentului reprezintă un eșec. Președintele PSD Marcel Ciolacu a cerut, din nou, ca Planul de Redresare și Reziliență să fie dezbătut transparent în Parlament și amenință cu grevă parlamentară în caz contrar.
 
Citește și: ”Iohannis: Planul de Reziliență nu este în impas, lucrăm până vom avea unul bun”