MENIU

Ședință crucială a liderilor PNL, înainte de moțiunea de cenzură. Ședință și în tabăra PNL Orban

Ludovic Orban, Klaus Iohannis și Florin Cîțu

PNL se reunește să pună la cale strategia prin care Guvernul Cîțu să treacă testul moțiunii de cenzură. Cei care vor să îl răstoarne au majoritate degajată. Mai mult, PNL este scindat. Parlamentarii care îl sustin pe Ludovic Orban au o sedinta separata. 

Ședința liderilor PNL va avea loc la ora 11.00. Pentru liberalii grupați în jurul noului președinte Florin Cîțu calculele sunt extrem de dificile, pentru că nici dacă toți cei care și-au anunțat sprijinul pentru actualul cabinet, adică PNL - UDMR și minorități ar vota, nu s-ar aduna decât 170 de voturi, în condițițiile în care pragul este de 234.

Pe de altă parte, partidele care și-au manifestat sprijinul pentru moțiune, PSD; USR Plus și AUR, au împreună 280 de voturi, mult peste pragul de care este nevoie pentru ca guvernul să fie considerat demis prin moțiunea de cenzură. 

În plus, pentru PNL o altă necunoscută este felul în care vor vota nemulțumiții din partid, grupați în jurul fostului președinte Ludovic Orban. Aceștia vor avea și ei o întâlnire, programată la ora 17:00.

"Bună ziua, dragi colegi parlamentari! Vă rugăm să vă exprimați disponibilitatea pentru o întâlnire a grupului de parlamentari, sustinători ai moțiunii de la Congres a lui Ludovic Orban, (...) după ora 17, la biroul președintelui Ludovic Orban de la Camera Deputaților”, se arată în mesajul transmis de echipa fostului lider.

Noua conducere a PNL a transmis clar că toți liberalii care vor vota moțiunea de cenzură vor fi excluși automat din partid.

Mai multe articole despre:
PNL motiune de cenzura vot sedinta PNL sedinta citu orban