MENIU

Soarta coaliției, negociată intens. Liderii partidelor de guvernământ nu s-au înțeles - Ce scenarii sunt pe masă

Ședință în coaliție

Ședința coaliției de guvernare s-a încheiat, luni seara, după patru ore de discuții. Liderii partidelor de guvernare au încercat să ajungă la un consens la problemele apărute în ultimele zile după demiterea ministrului Sănătății, dar nu au reușit.

Este prima întâlnire între PNL și USR-PLUS, după scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu. Cele două tabere au încearcat să găsească o rezolvare la criza din guvern, dar nu au stabilit nimic clar. Liberalii sunt fermi pe poziție, însă. Nu îl schimbă pe Cîțu de la șefia Guvernului. 

Solicitările PNL în ședința coaliției au fost ca Florin Cîțu să rămână premier, iar USR-PLUS să vină cât mai repede cu o varianță de ministru al Sănătății.

„Toate partidele și-au pus scenariile pe masă. E o coaliție și discutăm. Eu vă spun că partidele și-au spus opinia. E nevoie ca România să fie guvernată. E nevoie ca România să fie guvernată. Aștept nominalizarea pentru Ministerul Sănătății. Sper să vină USR-PLUS cu o propunere cât mai repede. Avem nevoie de cineva care să se ocupe de așa ceva. E dreptul colegilor de la USR-PLUS să nominalizeze pe cineva. Cred că avem un moment ca orice coaliție. Vedem cum îl depășim. E important să vedem și ce ne-a adus aici, acele valori”, a spus Florin Cîțu.

„Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16,00 discuţia. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine la ora 16,00”, a declarat scurt, Dan Barna în drum spre lift, la ieșirea de la ședință.

 

Mai multe articole despre:
sedinta coalitie scenarii