MENIU

Secție de reanimare pe roți, la Suceava! Camion de terapie intensivă cumpărat prin campania inițiată de Ștefan Mandachi

Prima unitate de terapie intensivă mobilă din România a ajuns la Suceava. Camionul de reanimare asigură 12 paturi de terapie intensivă și a fost donat Spitalului Judeţean de către antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi şi organizaţia Crucea Roşie, în urma unei campanii de strângere de fonduri. 

Achiziţia este rezultatul unei campanii numite "1cm.ro”. Fiecare donator primea, simbolic, un centimetru de autostradă construit de antreprenorul din Suceava, în schimbul unei donaţii. Peste 1,4 milioane de euro s-au strâns în urma campaniei, bani care au ajuns în conturile organizaţiei Crucea Roşie.

În partea laterală a camionului sunt înscrise numele celor peste 33.000 de donatori care au făcut posibilă achiziţia.

”Inaugurăm primul camion de terapie intesivă mobilă care a ajuns la Suceava în Bucovina, ieri.  Este un camion de terapie intesnivă complet dotat. El conţine ventilatoare, injectomate, oxigenatoare, paturi. Este o secţie de terapie intensivă complet dotată care va fi folosită de Spitalul Judeţean Suceva”, a declarat antreprenorul Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniei.

Camionul a costat 700.000 de euro şi a fost achiziţionat din Turcia. Printre donatori se numără politicieni, vedete, precum şi oameni de afaceri din România.

Mai multe articole despre:
campanie suceava stefan mandachi