MENIU

Secretul sucului de ananas pe care nu ţi l-a spus nimeni

Ananasul conţine bromelaină, o enzimă cu proprietăţi antiinflamatorii. Ea luptă cu infecţiile şi ucide bacteriile. Sucul proaspăt de ananas poate alina tusea mai eficient decât siropul de tuse.

Sucul de ananas conţine un nivel ridicat de mangan, un mineral care ajută ţesutul conjunctiv şi oasele. Manganul duce la absorbţia unei cantităţi mai mari de calciu, metabolizează carbohidraţii şi grăsimile şi intensifică funcţionarea optimă a sistemului nervos.

O parte din bromelaină se pare că este absorbită intact de organism şi se crede că are efecte şi în afara sistemului digestiv. De fapt, bromelaina este adesea promovată pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, fiind utilă în boli precum artrita. Este unul dintre suplimentele cele mai populare în Germania, unde este deja aprobat pentru tratamentul inflamaţiei mucoasei nazale sau a sinusurilor, care apară dupa o operaţie, de exemplu.

Dacă ai o tuse persistentă şi nu o boală gravă, gen pneumonie, fă-ţi un suc de ananas în loc să bei sirop de tuse. Este mai bun, nu are chimicale şi conţine nutrienţi care se iau la trântă cu răceala.

Mai multe articole despre:
sirop de tuse suc de ananas