MENIU

Secretul pe care nu ți l-a spus nimeni. Ce poți păți după ce zbori cu avionul

De fiecare dată când zburăm cu avionul suntem expuși radiațiilor. Care sunt riscurile. 

În timpul unei călătorii cu avionul, pasagerii sunt expuși atât radiațiilor solare, cât și razelor cosmice, întrucât fuselajul aeronavelor nu îi protejează de așa ceva.

De exemplu, la persoanele care zboară cu avionul timp de șapte ore de la New York (SUA) la Londra (Marea Britanie) ajunge aceeași cantitate de radiații ca în cazul efectuării unei radiografii toracice. În timpul unui zbor de la New York la Tokyo (Japonia), radiațiile sunt echivalentul a două radiografii toracice. Pasagerii expuși unui nivel mai mare de radiații sunt cei care călătoresc pe distanțe mari la latitudini nordice, întrucât la Poli atmosfera Pământului este mai rarefiată, conform traveller.com.au.

Efectele expunerii prelungite la radiații pot fi cancerul, transmiterea unor defecte genetice generațiilor următoare sau îmbolnăvirea fetusului, în cazul femeilor însărcinate. Cu toate acestea, experții ne dau asigurări că nivelul de radiații din timpul zborului cu avionul este prea mic pentru a ne pune sănătatea în pericol.