MENIU

Secretul longevităţii: Nu a băut niciodată apă, dar a băut zilnic 4 sticle de...

Secretul longevităţii: Nu a băut niciodată apă, dar a băut zilnic 4 sticle de...

După ce vei citi această ştire, cu siguranţă vei avea un motiv în plus să ridici paharul şi să ciocneşti în cinstea unei vieţi îndelungate. Un bărbat de 107 ani ne dezvăluie secretul longevităţii. Acesta spune că a băut până la patru sticle de vin pe zi, nu a băut niciodată apă şi a trăit mai mult decât media de vârstă a oamenilor de astăzi.

Dacă întrebi un medic, secretul pentru o viaţă lungă şi sănătoasă este să mănânci bine şi să faci mişcare des.

Dar dacă îl întrebi pe Manuel Docampo Lopez, secretul longevităţii este vinul. Iar bărbatul ştie ceea ce vrea să spună, deoarece tatăl său, un băutor avid de vin, a trăit până la 107 ani, scrie presa străină.

Tatăl lui Manuel Docampo Lopez, pe nume Antonio Docampo Garcia, este originar din oraşul spaniol Ribadavia, unde deţinea o plantaţie viticolă.

Potrivit lui Lopez, tatăl său obişnuia să bea, în medie, patru sticle de vin roşu pe zi: două la masa de prânz şi două la cină. Garcia a acordat credit vinului pentru viaţa sa îndelungată, iar licoarea l-a ajutat să se menţină sănătos până la bătrâneţe, bărbatul atingând pragul de 107 ani.

După ce tatăl său a murit, Lopez a vorbit cu jurnaliştii de la un ziar local, La Voz de Galicia, despre viaţa tatălui său, cariera bătrânului şi longevitatea lui surprinzătoare.

El a declarat pentru ziar că tatăl său putea să bea "un litru şi jumătate (de vin) dintr-o singură înghiţitură". Fiul lui Garcia a adăugat: "Atunci când eram amândoi acasă, puteam să dăm gata 200 de litri de vin într-o lună."

Sursa: feminis.ro

Mai multe articole despre:
longevitate secret bătrân