MENIU

Secretele lui Raed Arafat si de ce se face vinovat de accidentul de la Siutghiol

Raed Arafat este unul dintre principalii vinovati pentru moartea a 4 persoane in tragedia aviatica de pe lacul Siutghiol din Constanta. Just-news.ro pune sub lupa greselile de management si contractele dubioase ale secretarului de stat Arafat.

Avionul pilotat de Adrian Iovan prabusit in Apuseni era un aparat cumparat la mana a doua de Raed Arafat, vopsit si reconditionat de Regional Air Services din Tuzla, companie condusa de controversatul om de afaceri Dorin Ivascu. De asemenea, elicopterul cumparat de CJ Constanta, predat in aceasta luna catre SMURD, a fost reconditionat si intretinut de aceeasi firma a lui Ivascu. Modelul avionului pilotat de Iovan, care s-a prăbușit în Apuseni, era BN - 2A - 27 Islander.

De asemenea, avionul sanitar achiziționat de SMURD în 2012 este un avion american de tip Piper PA-42 Cheyenne III. A fost achiziționat ca avion second hand cu 5500 de ore de zbor efectuate cu scopul de a efectua misiuni umanitare de salvare a pacienţilor în stare gravă, în regim gratuit pentru întreaga populaţie, pe timp de zi şi noapte în condiţii meteorologice complexe. Fundatia pentru Smurd a cumparat avionul sanitar de la firma Alfa Air, o companie controlata de omul de afaceri Yigal Zuhar, un apropiat al lui Rard Arafat. Alfa Air inchiriase aparatul de zbor fundatiei SMURD pentru fabuloasa suma de 660.000 de euro inainte ca acesta sa fie cumparat cu aproape 1 milion de euro. Imediat dupa achizitie, aeronava a intrat in reparatii.

 

Citește continuarea pe just-news.ro.

Mai multe articole despre:
pilot medic SMURD Raed Arafat