MENIU

Se vor aloca bani primăriilor pentru plata restanţelor la energia termică! ANUNȚUL ministrului Energiei

Virgil Popescu - ministrul Energiei

Ministrul Energiei - Virgil Popescu a anunțat, după întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria, că primarul general Nicuşor Dan şi primarul municipiului Constanţa au prezentat problemele cu care se confruntă sistemele de producţie şi distribuţie a energiei în sistem centralizat. 

„Ca soluţie imediată, pentru a sprijini autorităţile locale, la nivelul Guvernului va fi iniţiat un proiect de Hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor administrativ-teritoriale, pentru plata restanţelor la energia termică. De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucureşti, Constanţa, precum şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice.

Pentru eficientizarea sistemelor de termoficare, am discutat despre modalităţile prin care producţia şi distribuţia energiei termice în sistem centralizat vor putea fi preluate în coordonare unitară, în subordinea primăriilor. Totodată, am discutat şi despre soluţii viabile de modernizare şi eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creşterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare”, a transmis Virgil Popescu.  

Mai multe articole despre:
virgil popescu energie facturi primarii