MENIU

Se schimbă miniștrii Transporturilor, proastele obiceiuri rămân. Lucrări de mântuială pe DN1A, asfaltul s-a stricat după o zi

Asfaltare de mântuială pe DN1 A

Autorităţile din Prahova au efectuat marţi o inspecţie pe DN1A, în comuna Măgurele, după ce au apărut sesizări din partea şoferilor că lucrările efectuate în aceste zile pe drumul naţional sunt de proastă calitate. CNAIR a anunţat că va cere refacerea porţiunilor unde asfaltul a făcut deja "valuri". 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Prefecturii şi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au efectuat verificări pe DN1A, constatând probleme pe porţiunile care abia fuseseră reabilitate. "În urma unor sesizări asupra slabei calități a lucrărilor de reparații executate în această perioadă pe DN1A, m-am deplasat împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, în comuna Măgurele. Întrucât cu nici 24 ore înainte fuseseră efectuate lucrări de reparare ale covorului asfaltic al DN1A pe raza comunei Măgurele, la fața locului au fost prezenți și șeful Secției Drumuri Naționale Ploiești, șeful de district și reprezentantul societății care efectuează reparațiile. Stratul nou de asfalt este deja deteriorat, formându-se denivelări, «șleaurile» clasice precum și «burțile» de asfalt", a afirmat subprefectul judeţului Prahova, Felix Bulearcă, într-un mesaj publicat marţi pe contul de Facebook şi însoţit de mai multe fotografii din timpul inspecţiei.

Cine e de vină 

"S-au invocat traficul greu pe ruta respectivă, temperaturile ridicate precum și starea avansată de deteriorare a șoselei, dar toate aceste argumente nu justifică deteriorarea rapidă sau chiar imediată a lucrărilor abia realizate", a mai comentat subprefectul Bulearcă.

"Factorii locali de decizie ai CNAIR și ai societății care efectuează lucrările au promis remedierea rapidă a deficiențelor și evitarea producerii în viitor a unor astfel de defecte, care pot afecta siguranța participanților la trafic precum și integritatea autovehiculelor", se încheie mesajul acestuia.


Sursa: Realitatea de Prahova