MENIU

Se rejudecă dosarul în care Tăriceanu a fost înșelat de un samsar de mașini

Tăriceanu exclude discuții cu PNL pentru formarea unei noi majorități

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, rejudecarea dosarului în care un samsar de maşini a fost condamnat în primă instanţă la şase luni închisoare, sub acuzaţia că l-a înşelat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Pe 21 martie, Judecătoria Sectorului 6 l-a condamnat pe Kocsis Zsolt la şase luni de închisoare cu executare, acesta fiind obligat să-i plătească lui Tăriceanu daune materiale de 19.623 de euro, din care 14.500 de euro reprezentând contravaloarea unei maşini, iar 5.123 de euro dobândă, arată Agerpres. 

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile declarate de Kocsis Zsolt şi Călin Popescu-Tăriceanu, dosarul fiind trimis pentru rejudecare la Judecătoria Sectorului 6. 

În luna iunie 2012, Tăriceanu a depus o plângere la Parchet, susţinând că a fost înşelat de un bărbat cu suma de 14.500 de euro, în contul achiziţionării unei maşini. 

Preşedintele Senatului susţine că Kocsis Zsolt i-a trimis pe e-mail fotografii cu un autoturism Mercedes, despre care susţinea că aparţine unei familii din Germania. Bărbatul s-a oferit să intermedieze cumpărarea maşinii, cerându-i lui Tăriceanu să-i trimită banii prin virament bancar, lucru care s-a şi întâmplat. 

În realitate, Kocsis Zsolt a făcut fotografii unei maşini care era expusă spre vânzare la un dealer auto din Germania. 

După ce a primit banii de la Tăriceanu, Kocsis Zsolt l-a minţit pe Tăriceanu că a cumpărat autoturismul şi că a plecat spre România. Ulterior, el i-a transmis preşedintelui Senatului că maşina s-a stricat pe drum, în Ungaria. 

Mai multe articole despre:
proces Tăriceanu maşină 2012 înşelat samsar