MENIU

Se pregătește revenirea României la NORMALITATE. Proiectul-pilot pentru marea RELAXARE, pe masa Guvernului

Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Facebook Guvernul României

Este ședință importantă, astăzi, la Palatul Victoria privind măsurile de relaxare luate de la 1 iunie, în contextul pandemiei de Covid-19. Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghita, a anunțat recent că dacă rata de vaccinare își menține ritmul, ajungem la peste 5 milioane de oameni vaccinați, la începutul lunii iunie. Prin urmare, primele măsuri de relaxare ar putea fi luate curând.

Potrivit agendei publică de pe site-ul Executivului, ședința de Guvern este programată să aibă loc, astăzi, la ora 13:00.

Pe agenda ședinței se află mai multe proiecte-pilot privind marea relaxare. Un astfel de proiect-pilot a trimis și Ministerul Culturii, condus de liberalul Bogdan Gheorghiu, care vrea ca românii să poată merge fără mască la spectacolele de la Opera Națională și Teatru Național,  începând din luna mai, asta în condițiile în care sunt vaccinați și cu doza de rapel.

Reluare activităților private și culturale, cu respectarea, de asemenea, a anumitor condiții - se află și ea printre propunerile Ministerului Culturii.

Ulterior, mai exact de la ora 16:00, va avea loc reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Autoritățile române au anunțat, marți seară, că numărul dozelor de vaccin împotriva noului coronavirus administrate a depășit pragul de cinci milioane.

”Peste 5.000.000 de doze administrate în România! În această seară (marți seara - n.r.) am depășit pragul de 5.000.000 de doze administrate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Până în această seară, în România au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19. Împreună învingem pandemia!”, este mesajul postat pe site-ul ROVaccinare. 

Orice măsură de relaxare trebuie mai întai aprobată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și apoi în ședința de Guvern.