MENIU

Se întâmplă în România: a împuşcat mortal un hoţ prins la furat şi va sta 4 ani la închisoare

Condamnat la 4 ani de puşcărie după ce a ucis un hoţ. Un paznic şi-a primit pedeapsa după ce a tras cu arma după un bărbat venit la furat în lanul de porumb pe care îl supraveghea.

S-a întâmplat în urmă cu 2 ani în Valea Pogoniciului. Paznicul stătea în postul sau şi veghea terenul agricol, când l-a văzut pe un individ că sustrăgea ştiuleţi de porumb. A luat puşcă de vânătoare şi a tras în direcţia acestuia. Hoţul a murit, iar paznicul trage acum ponoasele pentru că nu avea dreptul să folosească acea armă şi nici vreo autorizaţie legală de vânătoare. Mai mult, cartuşul utilizat era unul artizanal.

„Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Ramna, pe numele căruia Judecătoria Reşiţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, este condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, sentinţa rămasă definitivă prin Decizia penală a Curţii de Apel Timişoara din dată de 14.11.2016. în fapt, în noaptea de 6/7 septembrie 2014, în timp ce executa paza unui lan de porumb în Valea Pogoniciului pentru a preveni distrugerile provocate de animalele sălbatice, inculpatul a executat un foc cu arma din dotare, utilizând un cartuş fabricat artizanal şi a împuşcat mortal un bărbat. Acesta a folosit arma letală fără drept, cu un cartuş artizanal şi neavând autorizaţie legală de vânătoare”, transmit reprezentanţii IPJ Caraş Severin, potrivit radioresita.ro.

Poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Reşiţa l-au condus pe paznicul condamnat la Penitenciarul Timişoara pentru executarea pedepsei.

Mai multe articole despre:
0 închisoare crimă hoţ paznic armă de vânătoare