MENIU

Se caută SUPERSCRIERI pe tema violenţei domestice din România. Se dau BURSE de 3.000 euro

Bursele Superscrieri 2014

Sub umbrela premiilor Superscrieri, a fost lansat un program de burse pentru jurnalişti, bloggeri sau alţi autori români de creaţie non-fiction care abordează tema violenței domestice din România.

Fundația Friends For Friends și Avon România au lansat Bursele Superscrieri/Avon, un program care sprijină financiar și profesional autorii români de creative non-fiction care pot să documenteze și finalizeze proiecte jurnalistice complexe pe tema violenței domestice din România.

Programul constă în trei burse în valoare de 1.000 euro fiecare și se desfășoară sub umbrela Premiilor Superscrieri. Acestea reprezintă o competiție care premiază, din 2011, jurnalismul narativ și scriitura creativă și pentru 2014 ne-au pregătit o surpriză: e primul an în care Superscrieri are și un program de burse, de finanțare de conținut.

Poate câștiga o bursă Superscrieri/Avon orice autor din România - indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiționale ori exclusiv în mediul digital.

Organizatorii încurajează, totuși, proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual. Termenul limită de trimitere a formularului de aplicație, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 9 mai 2014.

Din juriul care va selecta bursierii fac parte: Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruță, Paul Radu, Raluca Kisescu, Simona Tache,Vlad Mixich și Vlad Petreanu.

Întreg programul se va desfășura sub îndrumarea Monei Dîrțu, care va susține și partea de mentorat dedicată bursierilor în perioada realizării materialelor.

Cei interesaţi de proiect pot găsi mai multe informaţii AICI.

Mai multe articole despre:
null