MENIU

Scrisoarea emoţionantă a unui olandez rănit în Colectiv, pentru medicii de la Spitalul Militar

Eforturile pe care medicii de la Spitalul universitar de Urgenţă Militar "Dr, Carol Davila", din Bucureşti, le-au făcut pentru a salva răniţii din clubul Colectiv l-a impresionat pe un cetăţean din Olanda.

Willem Reek, director general al Northern Netherlands Alliance (SNN), se afla în clubul Colectiv în momentul producerii tragediei. Olandezul a fost uşor rănit la nivelul ochilor, aşa că s-a prezentat singur la Spitalul Militar. Cea care s-a ocupat de îngrijirea sa a fost dr. Liliana Pulbere, medic oftalmolog.

Ulterior, bărbatul a revenit în ţara natală, de unde a ţinut să-i trimită dr. Pulbere o scrisoare de mulţumire pentru toate eforturile pe care acesta le-a făcut pentru ca vederea să nu îi fie pusă în pericol.

"Stimată doamnă Pulbere, Vinerea trecută mi-aţi acordat îngrijiri la ochi, după accidentul care a avut loc în clubul din Bucureşti. Vreau să vă anunţ că sunt bine", a scris Reek.

"Ochii nici măcar nu mi s-au inflamat, iar acum nici măcar nu mai am dureri. Revenit acum în Olanda, unde am mai petrecut o zi şi o noapte în spital, vreau să vă mulţumesc din suflet pentru ce aţi făcut pentru mine. De asemenea, vreau să vă transmit felicitările medicilor olandezi, care mi-au spus că dumneavoastră şi colegii dumneavoastră aţi făcut o muncă minunată şi aţi lucrat ca nişte profesionişti desăvârşiţi.

Trebuie să învăţ să fac faţă experienţei incendiului şi să plâng, în sufletul meu, pentru prietenii pe care i-am pierdut acolo, dar sunt recunoscător că am supravieţuit. Dedicarea mea pentru a-mi continua munca pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii şi bunăstarea cetăţenilor români (acum focusate pe regiunea nord-estică) a devenit şi mai puternică. Dumneavoastră mi-aţi dat posibilitatea de a-mi continua munca şi viaţa cu o vedere limpede. Vă mulţumesc din toată inima şi vă doresc sănătate, dragoste şi fericire", a încheiat Willem Reek.