MENIU

Școlile private propun să funcționeze pe timpul verii. ORBAN: Să decisă specialiștii din sănătate

elevi

Școlile particulare sunt interesate să funcționeze pe timpul verii, iar din toamnă să-și pună la dispoziția statului infrastructura, pentru a asigura spațiul necesar implementării distanțării fizice a elevilor. Anunțul a fost făcut de vicepriemierul Raluca Turcan, după o întâlnire cu reprezentanții Asociației Școlilor Private. La aceeași întâlnire, premierul Ludovic Orban a afirmat că astfel de decizii pot fi luate doar după ce se vor pronunța specialiștii din sănătate.

Pe lângă propunerea de a-și pune infrasturcuta la dispoziție, reprezentanții învățământului privat au cerut să se ia în calcul acordarea finanțării în avans, pentru perioada vacanței elevilor. 

De asemenea, vicepremierul a precizat că ,,există un angajament de intenție în ceea ce privește identificarea modalităților de deschidere a unor activități educaționale pe perioada vacanței de vară, după data de 15 iunie."

Potrivit unei postări de pe Facebook a Guvernului, "prim-ministrul Orban a declarat că în privinţa reluării activităţilor educaţionale în perioada de vară - cursuri, şcoli de vară, tabere şcolare etc. - este preferabil ca decizia să se ia după obţinerea unui acord prealabil al specialiştilor din sănătate".

'

 



Mai multe articole despre:
scoli educatie examene Turcan