MENIU

Școli și magazine închise. Ungaria, măsuri dure pentru combaterea celui de-al treilea val al pandemiei

Noi restricții anti-Covid în Ungaria

Noi restricții stricte au intrat luni în vigoare în Ungaria, țară care se confruntă, potrivit autorităților, cu cel de-al treilea val al pandemiei. Şcolile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale au fost închise.

Cel puțin o lună, învăţământul primar se va desfăşura numai online, la fel cum se desfăşoară din noiembrie cel secundar şi universitar.

În privința comerțului, sunt deschise doar magazinele care vând produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile.

De asemenea, masca este obligatorie în toată țara, fiind prelungită și restricția de circulație între orele 20:00 şi 05:00, potrivit Agerpres.

Noile măsuri au fost anunțate în contextul în care bilanțul epidemiei din țara cu aproximativ 9,7 milioane de locuitori depășește 468.700 de infectări și 15.990 de decese. În secțiile de ATI sunt internați 806 pacienți. 

În paralel, Ungaria mizează pe campania de imunizare, țara autorizând cinci vaccinuri anti-Covid: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V şi Sinopharm. Peste 1.002.714 cetăţeni au primit cel puţin prima doză dintr-unul din aceste seruri. Ungaria este prima ţară din UE care a introdus în campania de imunizare vaccinurile produse de China și Rusia, deși nu au fost încă autorizate de Autoritatea Europeană a Medicamentului.