MENIU

Schimbări "nucleare" la gigantul de stat Nuclearelectrica. Lulache a fost "mazilită" din CA

Daniela Lulache

Daniela Lulache, actualul director general al Nuclear­elec­trica, al cărei mandat a fost prelungit recent cu 4 luni, a fost eliminată din Consiliul de Administraţie al singurului producător de energie nucleară din România. Lulache este unul dintre cel mai bine plătiţi bugetari - a încasat cel puţin 10.000 de euro lunar în 2015, potrivit celei mai recente declaraţii de avere.

Ministerul Energiei a impus un nou consiliu de administraţie provizoriu pentru Nuclearelectrica, din care nu mai face parte Daniela Lulache, actualul directorul general al societăţii.

Potrivit unei decizii adoptate ieri şi publicate pe site-ul bursei de la Bucureşti, noul consiliul de administraţie este format din Eva-Georgeta Andreaş, Cristian Romulus Anton, Cristian Gentea, Ionuţ Mişa, Florin Tătar, Iulian Robert Tudorache şi Sebastian Tcaciuc.

Lista cuprinde o fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş (Eva-Georgeta Andreaş), un fost consilier personal în Ministerul Economiei şi un consilier local în Piteşti, preşedinte al PSD Piteşti.

Daniela Lulache ocupă postul de director general al Nuclearelectrica din aprilie 2013. Lulache a avut un venit de 579.040 lei (128.700 euro) în 2015, echivalentul unui salariu lunar de 10.730 de euro, potrivit datelor din declaraţia sa de avere din 2016. De asemenea, ea a mai încasat 30.380 lei pentru funcţia pe care o ocupă în cadrul consiliului de administraţie al SAPE (Societatea de Administrare a Participaţiilor în Ener­gie).

Recent Daniela Lulache a cerut o inde­m­ni­zaţie de board de 20.000 de lei net lunar. Ministerul Ener­­giei controlează 82,5% din Nuc­lea­r­elec­trica, iar Fondul Proprietatea are 9%.

Mai multe articole despre:
Daniela Lulache