MENIU

Schimbări la plata impozitului când vinzi o locuință sau un teren

Impozitul datorat de contribuabili pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare, realizat in baza unor hotarari judecatoresti, va trebui platit intr-o anumita perioada de timp. Termenul a fost stabilit printr-un act normativ care va modifica din 1 iunie Codul fiscal, scrie AvocatNet.ro.

La transferul dreptului de proprietate asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit, dupa cum prevede Codul fiscal.

In cazul in care transferul dreptului de proprietate se realizeaza prin hotarare judecatoreasca sau prin alta procedura, impozitul se calculeaza si se incaseaza de catre organul fiscal competent.

Termenul de plata a impozitului calculat in aceasta situatie a fost stabilit prin OUG nr. 6/2015, care va modifica Codul fiscal din 1 iunie.

Astfel, daca transferul dreptului de proprietate se realizeaza prin hotarare judecatoreasca sau prin alta procedura, impozitul se va calcula si se va incasa de catre organul fiscal competent, pe baza deciziei de impunere in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei. Acest termen este valabil si pentru transferul prin executare silita.

Legislatia in vigoare nu prevede o perioada de timp in care contribuabilul trebuie sa efectueze plata impozitului in cazul transferului proprietatii imobiliare prin hotarare judecatoreasca. Detalii...

Mai multe articole despre:
impozit impozite taxe plata impozitului