MENIU

Schimbare majoră pe TikTok. Toți utilizatorii trebuie să știe asta

Aplicația Tik Tok

TikTok a lansat cel mai recent Raport pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii şi anunţă noi metode prin care sprijină siguranţa comunităţii şi promovează un comportament pozitiv pe platformă.

TikTok crede că o comunitate trebuie să se bazeze pe respect, bunătate şi înţelegere. Pentru a-i ajuta pe oameni să creeze legături pozitive în mediul digital, în linie cu regulile platformei pentru un comportament decent, TikTok încurajează comunităţile să controleze modul în care interacţionează cu alţi utilizatori. 

TikTok testează notificări care să ghideze creatorii către opţiunile de filtrare, de blocare şi de ştergere a comentariilor. Notificările vor fi afişate creatorilor ale căror videoclipuri primesc mesaje preponderent negative. Ca şi până acum, TikTok va continua să şteargă comentarii care încalcă Regulile Comunităţii, iar creatorii pot raporta comentariile sau conturile pentru a fi evaluate, atât individual, cât şi grupat.

Aceste acţiuni vin în completarea unor instrumente deja disponibile. Spre exemplu, membrii comunităţii pot alege să filtreze toate comentariile pentru o analiză manuală sau să le filtreze pe cele care conţin cuvintele cheie pe care le-au selectat. De asemenea, creatorii pot să selecteze cine poate comenta, de la „Toată lumea”, la „Prieteni” (urmăritori pe care îi urmăresc la rândul lor), şi până la „Nimeni”. Opţiunea „Toată lumea” nu este disponibilă persoanelor sub 16 ani.

Noul raport trimestrial pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii anunţat miercuri arată că TikTok a îmbunătăţit semnificativ modul în care elimină videoclipurile care prezintă hărţuire, comportament instigator la ură şi activităţi periculoase. Acestea sunt eliminate încă de când au zero vizualizări.

Pentru TikTok, măsurile de protecţie sunt o prioritate. Astfel, ultimul raport, împreună cu îmbunătăţirile la nivel de conţinut, reflectă angajamentul permanent faţă de siguranţa şi bunăstarea comunităţii.

 

Mai multe articole despre:
TikTok schimbare platforma utlizatori TikTok